J. Kosor razgovarala s predstavnicima Zajednice povratnika Hrvatske

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor razgovarala je danas s predstavnicima Zajednice povratnika Hrvatske o razvoju gospodarstva i dovršetku obnove na područjima od posebnog državnog interesa, te pratećim zakonskim rješenjima.

Kosor je prihvatila pokroviteljstvo nad tematskom konferencijom Zajednice povratnika, koja će se održati 19. ožujka u Vukovaru, na kojoj će se razmotriti temeljna pitanja za područja od posebnog državnog interesa kao što je donošenje Zakona o područjima od posebnog državnog interesa, priopćio je Vladin Ured za odnose s javnošću.

Predstavnici Zajednice istaknuli su pitanje zapošljavanja i zadržavanja mladih i stručnih obitelji na područjima od posebnog državnog interesa kao jedan od prioriteta, budući da na pojedinim područjima nezaposlenost prelazi 50 posto.

Također je naglašena potreba za izmjenama postojećeg ili donošenjem novog Zakona o obnovi i razvoju Grada Vukovara, kako bi se poboljšala učinkovitost nekih dosadašnjih rješenja.

Kosor je poručila predstavnicima Zajednice povratnika kako je sigurna da će do održavanja tematske konferencije u Vukovaru u Vladinu proceduru biti upućen prijedlog Zakona o područjima od posebnog državnog interesa pa će se o njemu moći raspraviti i na konferenciji.

Predstavnike Zajednice povratnika podsjetila je na novi Zakon o pravima hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji, koji je na snagu stupio 1. siječnja, jer će za ostvarivanje tih prava sigurno biti zainteresiran velik dio povratničke populacije koji je sudjelovao u Domovinskom ratu.

Također ih je upoznala s odlukom Vlade o prijenosu sedam posto dionica T-HT-a u Fond hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji, kaže se u priopćenju.

(Hina) pp/xmd ymd

Pročitajte više