JADRANKA KOSOR URUČILA UGOVORE O DARIVANJU KUĆA OSMORICI STOPOSTOTNIH RATNIH INVALIDA

Potpredsjednica hrvatske Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor danas je u Sesvetskom Kraljevcu uručila ugovore o darivanju kuća osmorici stopostotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida prve skupine u koji su ranije uselili.

Poželjevši njima i njihovim obiteljima puno zdravlja i sreće u novim domovima, prilagođenima potrebama invalidnih osoba, Jadranka Kosor je ratnim invalidima poručila da im njezino ministarstvo stoji na raspolaganju.

Novinarima je rekla da je u Vladinu programu stambene skrbi najtežih ratnih invalida ostalo još 20, koji će se, tvrdi, u nove kuće uselitii u ovoj godini.

Dodala je da je od 1991. za stambeni smještaj stopostotnih ratnih invalida država utrošila oko 400 milijuna kuna. Istodobno je najavila da će Vlada uskoro riješiti status njegovateljica za ratne invalide.

U svrhu poboljšanja životnih uvjeta hrvatskih branitelja, Kosor je izjavila da će njezino ministarstvo Vladi predložiti odluku po kojoj bi se braniteljima davali stanovi u najam dok ne postanu kreditno sposobni. Na taj bi se način, rekla je, riješio problem izgrađenih i još praznih stanova za branitelje.

(Hina) xtr ymc

Pročitajte više