Jagić: Loši uvjeti za policajce na prijelazu Gornja Voća

Predsjednik Sindikata policije Hrvatske Dubravko Jagić na današnjoj je tiskovnoj konferenciji u PU varaždinskoj upozorio na loše uvjete rada policajaca na pograničnom prijelazu Gornja Voća. L

Policajci tamo, kako je rekao, nemaju osnovnih uvjeta za rad, smješteni su u starom kontejneru, nemaju tekuće vode, a na raspolaganju im je samo kemijski WC.

Pojasnio je da je, prema naputku Ministarstva financija, prijelaz otvoren 30. travnja, iako radovi na njegovu uređenju nisu ni počeli. Carinici su se pobunili, kazavši da u takvim uvjetima ne žele raditi, dok se u MUP-u, kazao je Jagić, nitko u tom smislu nije zauzeo za svoje djelatnike.

Sa situacijom u Gornoj Voći upoznat je i načelnik PU varaždinske Dražen Vitez, koji se dopisom obratio svojim nadređenima, no iz MUP-a mu je odgovoreno da novca za uređenje prijelaza nema.

"Pozivamo Ministarstvo unutarnjih poslova da na bilo koji način pojača pritisak na Ministarstvo financija kako bi se granični prijelaz uredio u skladu s europskim standardima", rekao je Jagić.

(Hina) xvar yvkn

Pročitajte više