Jakovčić: Vlada ubrzo izdaje suglasnost za tvrtku "Brijuni-Rivijera"

ISTARSKI župan Ivan Jakovčić ustvrdio je danas kako bi se projekt "Brijuni-Rivijera" trebao početi provoditi nakon suglasnosti Vlade koja bi ovoga mjeseca trebala potvrditi odluku Županijskog poglavarstva o osnivanju društva "Brijuni-Rivijera".

U tom bi društvu 67 posto poslovnog udjela imala država, a 33 posto Istarska županija.

"Projekt je vrijedan oko milijardu eura, a zaposlit će više od pet tisuća ljudi, pa sam i zbog toga uvjeren da je Vlada svjesna njegove važnosti te kako će do konca svibnja izdati suglasnost", rekao je Jakovčić na konferenciji za novinare.

Govoreći o projektu prenamjene zrakoplova u pulskoj Zračnoj luci u suradnji s izraelskim partnerom, Jakovčić je najavio posjet izraelskog izaslanstva u svibnju. Izrazio je uvjerenje kako će taj susret biti velik korak u provedbi tog projekta.

Dodao je da Istarska županija neće odustati od svojeg projekta utemeljenja Istarskog sveučilišta. "Ako izostane državna potpora, to sveučilište utemeljit će sama Županija", rekao je. "Unatoč sumnjama u ostvarivost tog projekta, koje se javljaju, na žalost, i u Puli i Istri, takvo se znanstveno središte mora ustanoviti zbog budućnosti Istre", zaključio je.

Pročitajte više