Janjić: Račanova najava gradnje spomenika domovini predizborna je promidžba

SABORSKI zastupnik HSLS-a Želimir Janjić na današnjoj konferenciji za novinare ocijenio je da je najava predsjednika Vlade Ivice Račana o početku aktivnosti za izgradnju spomenika domovini predizborna promidžba.

Prema Janjićevu mišljenju spomenik domovini Hrvatskoj je potreban i nije sporna ideja o potrebi njegove gradnje, nego vrijeme u kojem je ona objavljena.

"Račanova najava gradnje spomenika domovini neiskrena je poruka hrvatskoj javnosti, koja nije slučajno poslana baš sada, u predizborno vrijeme", rekao je Janjić. Podsjetio je kako je prva sjednica Odbora za gradnju spomenika domovini održana tek 29. srpnja, iako je odluku o gradnji spomenika Vlada donijela još 28. svibnja 2001.

Janjić je također rekao kako u novinarskim izvješćima sa sjednice Odbora nije primijetio da se spominje činjenica da je taj projekt mirovao više od dvije godine.

"Vjerojatno je novinarima bila uskraćena cjelovita inforamcija", ocijenio je, dodajući kako vjeruje da će "Račan u predizborno vrijeme početi niz projekata kako bi od birača mogao tražiti mandat da ih i završi".

Pročitajte više