Janjić: Ravnatelji će organizirati nastavu za vrijeme štrajka u srednjim školama

ZA VRIJEME štrajka u srednjim školama, koji je najavljen za četvrtak 9. lipnja, ravnatelji će organizirati nastavu ili zamjenu za djelatnike u štrajku pa nema razloga da roditelji djecu ne šalju u školu, izjavio je danas državni tajnik za srednje škole Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa Želimir Janjić.

Škole će biti otvorene za učenike i nastavnike, a školska godina se može normalno završiti, posebice stoga što su maturanti završili s nastavom, kazao je Janjić Hini.

Ponovio je da se dani provedeni u štrajku nastavnicima neće platiti, istaknuvši kako će evidenciju o tome tko radi, a tko štrajka voditi ravnatelji.

Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama najavio je pokretanje višednevnog štrajka u srednjim školama 9. lipnja, zbog nepotpisivanja Kolektivnog ugovora za zaposlene u srednjoškolskim ustanovama čiji je sastavni dio projekt plaća Nezavisnog sindikata.

Po tom bi projektu plaće zaposlenika u srednjoškolskim ustanovama 2005. rasle za 5,6 posto s obavezom pregovaranja o plaćama svih zaposlenika za 2006. i 2007. godinu.

Zamjenik predsjednika Nezavisnog sindikata Nikola Andrić najavio je da će naputci o provedbi štrajka područnim odborima sindikata stići tijekom dana.

Ponovio je da će se štrajk provesti u 358 srednjoškolskih ustanova u kojima je organiziran Nezavisni sindikat. U štrajku će sudjelovati svi zaposlenici, članovi sindikata i nečlanovi koji mu se dragovoljno pridruže.


Pročitajte više