Janša: Vraćanjem skele na Muri "uklonjen povod za sukob"

Slovenski premijer Janez Janša izjavio je u četvrtak navečer da je vlasnicima iz slovenske Hotize vraćena skela koja je od 5. svibnja bila zaustavljena blizu Svetog Martina na Muri, u Međimurju, te da je time uklonjen povod za sukob s Hrvatskom.

"Vraćanjem skele uklonjen je povod za sukob sa susjednom državom", izjavio je Janša nakon sastanka stranaka u njegovoj koalicijskoj vladi koje su analizirale šestomjesečni rad vlade.

Sastanak je inače bio posvećen domaćim pitanjima, a o odnosi s Hrvatskom nisu se posebno raspravljali, pojasnio je slovenski premijer.

Komplikacije oko skele koju su neki nacionalistički krugovi u Sloveniji proglasili "simbolom slovenskog naroda" i razlogom za moguće novo zaoštravanje odnosa zadnjih su tjedana okupirali slovenske medije, a zastupnik oporbenih liberala u Europskom parlamentu Jelko Kacin bio je zaprijetio internacionalizacijom slučaja.

Skela koja je prometovala između slovenske Hotize i Svetog Martina na Muri bila je isključena iz prometa zbog dotrajalosti zbog čega nije dobila dozvolu za plovidbu, a u međuvremenu je zamijenjena novom.

Pročitajte više