"JELEN DO" OD PETKA U VLASNIŠTVU "NAŠICE CEMENTA"

Agencija za privatizaciju priopćila je u subotu u Beogradu da je u petak potpisan ugovor o prodaji 70 posto društvenog kapitala poduzeća "Jelen DO" hrvatskom poduzeću "Našice Cement", po cijeni od pet milijuna dolara.

Ugovor su, kaže se u priopćenju Agencije za privatizaciju, potpisali pomoćnik direktora Agencije Dušan Nikezić i predsjednik Uprave "Našice Cementa" za "Jelen DO" Miljko Radović.

Ugovorom je predviđeno da kupac, osim prodajne cijene, investira još 4,1 milijun dolara u obnavljanje postojeće i nabavku nove tehnologije, a preuzeo je i obavezu ispunjenja socijalnog programa vrijednog 1,2 milijuna dolara, uz obvezu neotpuštanja zaposlenih u idućih pet godina.

Ugovorom je predviđeno i sudjelovanje zaposlenih u dobiti, sponzoriranje lokalne samouprave i ulaganje u stambeni program, navodi se u priopćenju Agencije za privatizaciju.

Na tenderu za prodaju "Jelena", inače, sudjelovala je i američka tvrtka "St. Michael Enterprises", koja je odbijena zbog nepotpune dokumentacije, kako je rečeno u Agenciji za privatizaciju. Ta firma najavila je prije desetak dana tužbu beogradskom Trgovačkom sudu, ali i Međunarodnoj arbitražnoj komisiji.

(Hina) ttag nab

Pročitajte više