Jerko Rošin pomaže Sanaderu da napusti zatvor: Nekretnina već na vještačenju

Foto: Krešimir Žanetić

BRANITELJI Ive Sanadera prikupljaju nove nekretnine kako bi pokušali svom klijentu osigurati obranu sa slobode. Kako Media servis doznaje jedan od spremnih za pomoć Sanaderu da napusti Remetinac je Jerko Rošin.

Najbliži krug prijatelja ostao je do kraja uz Ivu Sanadera. Kako doznajemo, odvjetnici su kontaktirali njegove prijatelji u potrazi za novim nekretninama za jamčevinu. Naišli su na otvorena vrata. Kako Media servis doznaje jedan od spremnih za pomoć Sanaderu da napusti Remetinac je Jerko Rošin.

Njegova nekretnina već se vještači, a riječ je o istoj onoj koju je ponudio i prije četiri godine. Papiri, u ovom slučaju, ne bi smjeli biti problem. Podsjetimo, Izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda odbilo je prošli tjedan prihvatiti dvije ponuđene nekretnine kao zalog za jamčevinu zbog nesređenih papira, odnosno jedna nije bila etažirana, a druga nije imala sve dozvole.

Braniteljima su tada ostale dvije opcije- žaliti se Vrhovnom sudu ili pronaći nove kuće, odnosno stanove. Sanaderovim odvjetnicima cilj je prikupiti nekretnine u vrijednosti 12 milijuna i 400 tisuća kuna. Tu je cifru Optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda odredilo kao jamčevinu.

Bebić: Više nema razloga za Sanaderovo zadržavanje u pritvoru

"Ja smatram da je prošlo dovoljno vremena da se rokovi za predaju kandidacijskih lista danas završavaju, da više nema razloga zbog čega se gospodin Sanader ne bi mogao braniti sa slobode", rekao je Luka Bebić u razgovoru za Media Servis.

Rok istječe u ponoć

Obrana bivšeg premijera i predsjednika HDZ-a Ive Sanadera još se nije žalila na rješenje kojim joj kao jamstvo nisu priznate dvije nekretnine, a to može učiniti do ponoći kada joj istječe trodnevni rok za podnošenje žalbe Vrhovnom sudu.


Sanaderu je prošlog tjedna Izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda odbilo prijedlog da se kao jamstvo u iznosu od 12,4 milijuna kuna priznaju dvije nekretnine jer je utvrdilo da jedna nekretnina nije etažirana, dok druga nema građevinsku ni uporabnu dozvolu.

Obrana ima pravo žalbe na tu odluku, a trodnevni rok teče joj od trenutka preuzimanja pismene sudske odluke i istječe u ponedjeljak u ponoć, dokad i putem pošte žalbu može podnijeti zagrebačkom Županijskom sudu koji je potom prosljeđuje na odlučivanje Vrhovnom sudu.

Obrana sudu može predložiti novu jamčevinu kojom će jamčiti da Sanader, dok je pod optužbama, neće bježati, o čemu bi ponovno odlučivalo Izvanraspravno vijeće. Jamstvo se može položiti u gotovu novcu, nekretninama ili vrijednim pokretninama, no dosad na zagrebački sud nije stigao nikakav prijedlog obrane.

Pročitajte više