Jerko Rošin: Sa Sanaderom sam i dalje prijatelj, ali ostajem vjeran HDZ-u

U SPLITU je HDZ danas pokazao jedinstvenost i nepokolebljivost. Može Sanader prijetiti, ali HDZ-ovci iz Splita čvrsto stoje uz premijerku i šeficu stranke. Makar tako kažu. Došli su svi saborski zastupnici iz Splitsko-dalmatinske županije, osim Sanaderove zamjene u Saboru, bivše šefice splitskog HDZ-a Željane Kalaš, udane Podrug. Ima bebu pa se ispričala.

Odanost i lojalnost kao karakterna osobina

Najzanimljivije je svakako bilo pojavljivanje arhitekta Jerka Rošina, s obzirom da njega, uz još poneke, svrstavaju u grupu blisku bivšem premijeru. Rošin tvrdi da je i dalje lojalan član HDZ-a. Samo je pitanje dokad. 

"Bio sam prijatelj Ive Sanadera i ostajem prijatelj Ive Sanadera. Jedno je pitanje prijateljstva, emocija, druženja, bilo čega, a drugo je pitanje političkog stava. Dok sam član HDZ-a, ja sam odan član HDZ-a. Pitanje odanosti i lojalnosti je pitanje karakterne osobine, a ne interesnih sfera", bio je vrlo jasan Rošin.

"SDP i Sanader pušu u isti rog"

Zašto su se danas HDZ-ovci javno okupili novinarima je pokušao pojasniti šef županijskog HDZ-a Kruno Peronja. "Stranka je jedinstvena i složna. Ovim smo htjeli pružiti podršku premijeri Jadranki Kosor u provođenju gospodarskih i antikorupcijskih mjera", kaže Peronja.

Sanadera je već svrstao u oporbene redove. "SDP i Ivo Sanader pušu u isti rog. Žele rušiti Vladu i HDZ i većinu u Saboru, jer HDZ s koalicijskim partnerima ima čvrstu i dovoljnu većinu. Sve se to događa dok afera Veletržnica čeka pred istražnim tijelima, a tu je onda i afera Daimler. Ne trebamo se zanositi i biti zavedeni što SDP želi izazvati kaos i izvanredne izbore", kazao je Peronja.

Pročitajte više