Jeste pripremili kape i šalove? Već sutra moguća susnježica. Najavljen i snijeg

PRIJE par dana stiglo je naglo zahlađenje, koje je i primjerenije ovom dobu godine, a čini se da će uskoro ponegdje biti i snijega.

Temperature su se već prošle noći u kopnenom dijelu zemlje spustile na oko nule, čak i ispod, a slično se očekuje i noćas te početkom idućeg tjedna.

Sutra hladnije nego danas, moguća susnježica

Umjereno do pretežno oblačno, vjetrovito i danju još malo svježije očekuje se sutra, objavio je DHMZ.

Slaba oborina na granici kiše i snijega moguća je uglavnom u gorskoj Hrvatskoj, a navečer i u noći na ponedjeljak i mjestimice u ostatku unutrašnjosti.

Na krajnjem jugu zemlje može pasti i malo kiše.

Vjetar povremeno umjeren sjeveroistočni, a na Jadranu jaka, mjestimice na udare i olujna bura, osobito podno Velebita.

Najniža jutarnja temperatura zraka od -3 do 2 na kopnu, na Jadranu od 6 do 10, a najviša dnevna na kopnu bit će od 2 do 7, na Jadranu od 10 do 15 °C.

Na snazi su i upozorenja zbog jakog vjetra.

Početak tjedna donosi snijeg

Diljem zemlje početkom tjedna prevladavat će oblačno. U ponedjeljak će na kopnu mjestimice biti slabe oborine na granici kiše i snijega, dok su na Jadranu moguća sunčana razdoblja.

Glavnina oborine očekuje se tijekom utorka, na Jadranu kiše, ponegdje i obilne, a na kopnu i susnježice te snijega. Uglavnom u višim predjelima može se stvoriti i snježni pokrivač, javlja DHMZ.

Dotokom toplog zraka u srijedu će posvuda povremeno padati kiša. U unutrašnjosti se očekuje vjetar slab i umjeren sjeveroistočni i istočni.

Na sjevernom Jadranu očekuje se umjerena i jaka bura, podno Velebita s olujnim, u utorak i orkanskim udarima.

U Dalmaciji će pak u ponedjeljak zapuhati umjereno jugo, koje će tijekom utoraka biti jako i vrlo jako, a onda će u srijedu slabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak.

Pročitajte više