John McCain: Kim Jong-il se u paklu pridružio Hitleru, Staljinu, Gadafiju i Bin Ladenu

AMERIČKI senator i bivši republikanski predsjednički kandidat John McCain je kazao da je svijet bolje mjesto nakon što je umro sjevernokorejski diktator Kim Jong-il.

McCain je dodao kako je Kim Jong-il svoje ljudi otjerao u siromaštvo i okrutnu represiju u jednom od najtotalitarnijih režima koje je svijet ikada vidio. "Svijet je bolje mjesto bez Kim Jong-ila", rekao je McCain. Ovaj američki političar, koji je bio zarobljen tijekom vijetnamskog rata, nije se suzdržavao u svojim izjavama protiv sjevernokorejskog diktatora.

"U paklu se pridružio likovima kao što je Gadafi, Bin Laden, Hitler i Staljin"


"Mogu samo izraziti svoje zadovoljstvo da se Dragi vođa u paklu pridružio likovima kao što je Gadafi, Bin Laden, Hitler i Staljin", kazao je McCain, piše Daily Mail. Američka administracija je bila opreznija u svojim izjavama o smrti diktatora te je samo pozvala na "mirnu i stabilnu" tranziciju nakon što je režim potvrdio da je nasljednik Kim Jong-ilov najmlađi sin Kim Jong-un.

Kim Jong-il je umro u subotu od srčanog udara. Ostat će zapamćen po svojim prijetnjama svijetu nuklearnim oružjem te neviđenom represijom prema vlastitom narodu. Sjeverna Koreja je najzatvorenija država u svijetu.

Pročitajte više