Kad politika uplete prste: Marinac odlazi s pozicije predsjednika Uprave Podravke

DARKO MARINAC osam je godina bio predsjednik Uprave Podravke. Sad nenadano i, čini se potpuno neopravdano, odlazi s te pozicije. Iako neki razloge njegova odlaska vide u "nezadovoljstvu poslovnim rezultatima", drugi govore kako u nenadanoj smjeni prste imaju vladajuće političke stranke - HDZ i HSS.

Marincu je navodno, kao zamjena za dosadašnju poziciju, ponuđeno čelno mjesto u Podravkinom Nadzornom odboru - pozicija s koje odlazi Mladen Vedriš. U Marinčevu dosadašnju fotelju privremeno bi trebao zasjesti jedan od članova Uprave, menadžer Zdravko Šestak. Hoće li Šestak za stalno ostati na toj poziciji ili se mjesto smiješi nekome drugome, još nije poznato.

Jedino što je ostalo nejasno, iz brojnih kuloarskih priča koje su počele kružiti, pitanje je kako su se oko novih kadrovskih promjena u Podravki usuglasili HDZ i HSS. Naime, priča se kako već duže vrijeme HSS od HDZ-a traži Šestakovu smjenu, a sad mu se smiješi još bolja pozicija.

Objašnjenje tog neočekivanog obrata, prema nekim glasinama, leži u činjenici da je Marinac "predsjednikov čovjek", a s obzirom da je "HDZ krenuo u obračun s ljudima bliskim predsjedniku Stjepanu Mesiću", nije se pitalo za cijenu koju treba platiti za njegov odlazak. Naime, dio kompromisa između HDZ-a i HSS-a navodno leži u tome da će novi članovi Uprave postati HSS-ovac Marin Pucar, inače direktor prodaje, i HDZ-ovac Josip Pavlović, inače direktor financija.

I.M.
Foto: Podravka.com

Pročitajte više