KAJIN: ODGODA SMANJENJA PDV-A PRIJEVARA BIRAČKOG TIJELA

Saborski zastupnik IDSa Damir Kajin na današnjoj je konferenciji za novinare u Rijeci ocijenio kako je, odgađajući smanjenje PDVa za godinu dana, HDZ prevario birače.

Kajin je rekao da je nova Vlada do sada jedino smanjila broj ministarstava, ali je, dodao je, u isto vrijeme povećala broj državnih dužnosnika.

IDS jest za smanjenje PDV-a, ali odmah, sukladno obećanju, kazao je Kajin. Ustvrdio je da će smanjenje PDV-a potrošači osjetiti u maloj mjeri, da će ga, i to na negativan način, osjetiti država, a najviše će, smatra Kajin, na smanjenju PDV-a s 22 na 20 posto profitirati uvoznici.

Bolje bi bilo, rekao je, da se uvela tzv. nulta stopa PDV-a za više proizvoda ili da se uvela međustopa između 10 i 11 posto za ugostiteljsko-turističke proizvode i usluge.

Kajin je dalje rekao da će se HDZ suočiti s problemom vanjskog duga zbog povrata 17 milijardi kuna te da će, kako je rekao, prodaja hrvatske imovine biti nesmiljena. Ustvrdio je također da je pri preuzimanju vlasti HDZ točno znao u kakvom stanju zatiče državu i njezine financije, te da treba prestati s prebacivanjem odgovornosti na one koji odlaze s vlasti.

(Hina) dsil

Pročitajte više