Kako je Martina Dalić nesvjesno priznala da vlast ne može stati na kraj uhljebima i uhljebljivanju

Foto: Hina

POTPREDSJEDNICA Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić izjavila je da odluke o otkupu udjela mađarskog MOL-a u Ini te listanje 25 posto minus jedna dionica HEP-a na burzi jačaju energetsku sigurnost i nezavisnost zemlje te da sve odluke dogovaraju i usklađuju s koalicijskim partnerom.

Pravdajući poteze vlade koje mnogi smatraju kontroverznima, Dalić je nesvjesno dala do znanja da je vlast potpuno nemoćna pred uhljebljivanjem u firmama koje su pod kontrolom države.

"Uklonit će se prostor za uhljebništvo, jer kompanije izlistane na burzi moraju poštivati veće standarde poslovanja, uključujući i standarde zapošljavanja", poručila je Dalić, kazavši da će građani, mirovinski fondovi i drugi investitori moći kroz kretanje cijene dionice i dividende HEP-a ostvariti izravnu korist od budućeg razvoja te kompanije.

Tom je rečenicom zapravo Dalić prokazala svu nesposobnost, aljkavost i nemar koje država kao vlasnik pokazuje u upravljanju strateškim tvrtkama.

No, Dalić nije pojasnila što će onda biti s INA-om koja se vraća u državno vlasništvo, hoće li onda ona postati novi poligon za stranačke uhljebe kojih ne nedostaje?

Pročitajte više