Kalmetinoj pomoćnici otkaz zbog optužbi da je ugovor s DT-om dostavila Novom listu

NAKON što je pokrenut postupak za razrješenje pomoćnice ministra za telekomunkacije i poštu Tatjane Holjevac, iz neslužbenih je izvora Holjevac saznala kako je razlog smjene davanje novinaru Novog lista tekst pravne ekspertize ugovora Deutsche telekoma i bivše Vlade. Novinar Novog lista tvrdi kako je do spornog ugovora došao preko sasvim drugog izvora.

Tatjanu Holjevac je državni tajnik za promet Dražen Breglec obavijestio da je njeno razrješenje u tijeku, no razlog joj nije mogao reći. 

“Svjesna sam svoje pozicije u Ministarstvu. I otpora, dakako, prema osobi za koju znaju da je suverena na području telekomunikacija. Svojim znanjem i iskustvom mogla sam sa suradnicima napisati Zakon o telekomunikacijama. To je najvažniji pravni dokument za naše gospodarstvo, preduvjet općeg gospodarskog razvoja Hrvatske i pretpostavlja liberalizaciju telekomunikacijskog tržišta.” - rekla je Holjevac u razgovoru za .

“Da su u pisanju ugovora sudjelovali stručnjaci iz oblasti telekomunikacija, ti bi ugovori izgledali drukčije.” - tvrdi Holjevac, te dodaje da posjeduje samo kopije dijelova ugovora s DT-om, a ne i cjelokupan ugovor.

Kalmetina pomoćnica izjavila je kako je u proceduri izrade zakona o telekomunikacijama dobivala razne signale i bilo je raznih pokušaja zaustavljanja izrade tog Zakona. Dodala je i da nije bila sigurna zato se pokušavaju zaustaviti procesi usklađivanja naše zakonske regulative s preporukama Europske unije.

Odluku o razrješenju Tatjane Holjevac donijet će Vlada RH.

Pročitajte više