Kanadski mladići osumnjičeni za tri ubojstva i dalje u bijegu, pobjegli u šumu

Screenshot: YouTube

DVOJICU kanadskih mladića koji su u bijegu od policije i osumnjičeni za tri ubojstva prije više od tjedan dana zaustavili su lokalni policajci. 

Kama McLeoda (19) i Bryera Schmegelskog (18) policija je zaustavila radi rutinskog testiranja na alkohol, no nakon toga su pušteni jer još nisu bili osumnjičeni za ubojstva, javlja BBC.

Velika potjera za dvojicom mladića u kanadskoj divljini još uvijek nije rezultirala uspjehom. 

Dvojac je u bijegu otkako su otputovali od kuće prije tri tjedna. 

Izvorno se vjerovalo da su napustili svoje domove u Vancouver Islandu s ciljem traženja posla u sjevernom kanadskom teritoriju Yukon. No nakon otkrića tijela sveučilišnog profesora i mladog para u Britanskoj Kolumbiji, za koje se vjeruje da ih je navedeni dvojac ubio, njihovo putovanje nastavilo se na istok, preko Saskatchewana do Manitobe.

U kojoj je fazi potjera? 

Kanadska policija posljednja dva dana pretražuje maleno mjesto York Landing u unutrašnjosti Manitobe gdje je dvojac navodno viđen u nedjelju.

Pripadnici lokalne indijanske patrole policiji su priopćili da su dvojica mladića nakon toga pobjegla u šumu. 

U York Landing može se doći samo avionom ili trajektom iz 90 km udaljenog Gillama gdje je dvojac posljednje viđen. Cijelo područje okruženo je šumama i močvarama. 

Stanovnicima mjesta, kojih je svega 500, savjetovan je oprez i da vrata svojih kuća drže zaključanima te policiji jave ako vide išta sumnjivo. 

Policija i dalje pretražuje šire područje York Landinga zračnim i kopnenim putem. 

Načelnik mjesta Split Lake Nathan Neckoway javio je kanadskim medijima da su osumnjičenici prošli kroz grad prije tjedan dana na svom putu za Gillam. 

Nakon što su stali da bi kombi napunili gorivom, policija ih je testirala na alkohol i nakon toga pustila jer je u prtljažniku kombija našla samo opremu za kampiranje. 

"Nismo bili svjesni da je riječ o osumnjičenima za ubojstvo. To smo doznali tek kada su napustili naše mjesto", rekao je Neckoway. 

Kako je tekla potjera? 

McLeod i Schmegelsky u početku su se vodili kao nestali nakon što im je 19. srpnja izgorio kombi u blizini mjesta Dease Lake. 

Nekoliko kilometara dalje policija je našla tijelo ubijenog sveučilišnog profesora Leonarda Dycka. 

23. srpnja mladići su imenovani osumnjičenicima za ubojstvo mladog američko-australskog para, 24-godišnje Chynne Dease i 23-godišnjeg Lucasa Fowlera, u Liard Hot Springsu. Tijela su nađena uz autocestu Alaska Highway. 

Policija ih je u međuvremenu optužila za ubojstvo drugog stupnja u slučaju smrti Leonarda Dycka, no za ubojstvo mladog para još uvijek nisu optuženi. 

Istog dana kada su proglašeni osumnjičenicima bili su viđeni u sivom kombiju marke Toyota u gradiću Gillamu. Vozilo je nakon toga 55 km dalje nađeno u potpunosti izgorjelo. 

Dvojica mladića smatraju se "naoružanima i opasnima" te se ljudima savjetuje da im ne prilaze.   

   

  

Pročitajte više