kanalizacijsko-opskrbni sustav u kaštelanskom zaljevu po planu

Kanalizacijski i vodoopskrbni sustav Kaštelanskog zaljeva gradi se po planu, istaknuo je na današnjoj konferenciji za novinare izvršni direktor EKO Agencije EKO Bogdan IvančićAučina, govoreći o zaključcima sa sjednice Upravnog vijeća te agencije.

Podmorski ispust u Stobreču, dio kanalizacijskog sustava Split-Solin, gradi se bez teškoća. Za pročišćivač u Stupama u Stobreču naručena je oprema, a kanalizacijska mreža u Solinu bit će dovršena do travnja ove godine. Cijeli sustav bit će gotov do jeseni kad počinju pokusi i usklađivanje. Na kanalizacijskom sustavu nalazi se sedam crpnih postaja za koje se nabavlja oprema.

Upravno vijeće EKO Agencije odabralo je splitsku tvrtku ´Point´ za izvođača radova na dodatnoj kanalizacijskoj mreži na Zagorskom putu, a u postupku je izdavanje građevnih dozvola za gradnju crpnih postaja u Strožancu i Stobreču, te natječaj za kanalizacijski prsten oko Vranjica i odvod prema Bilankuši. Vijeće je odlučilo produžiti kanalizacijski sustav do Dugopolja u splitskom zaleđu.

Na glavnom cjevovodu za vodoopskrbu od Splita do Trogira, dugog 11,5 kilometara, treba izgraditi oš 150 metara. Vodosprema u Ravnim Njivama za tjedan će dana dobiti krov i tada će početi ugradnja 10 crpaka svaka snage 200 l/s. Vodosprema u Kunčevoj Gredi obujma 5000 prostornih metara, koja je najveća građevina u tom sustavu, gradi se po planu.

Za kanalizacijski sustav Kaštela-Trogir, dug 46 kilometara, za koji njemačka tvrtka DAR izrađuje idejni projekt, prikuplja se dokumentacija kako bi što prije bila izdana građevna dozvola.

Pročitajte više