Karamarko i na Fejsu o ostavci, komentatori očajavaju: "Domoljub si", "Sude ti komunisti"

Foto: FAH, screenshot: Facebook

TOMISLAV KARAMARKO danas je dao ostavku na mjesto potpredsjednika Vlade. Učinio je to nakon što je Povjerenstvo za sprečavanje sukoba interesa odlučilo kako je Karamarko u sukobu interesa u aferi Konzultantica, odnosno zbog svoje uloge u procesu pregovaranja INA-e i MOL-a te profesionalnog odnosa između njegove supruge i Joze Petrovića.

> Karamarko podnio ostavku!

> Povjerenstvo odlučilo: Tomislav Karamarko je u sukobu interesa

Karamarko se nakon podnošenja odluke o svemu oglasio i na Facebooku.

"Podnosim ostavku na mjesto prvog potpredsjednika Vlade, a pozivam Božu Petrova i Tihomira Oreškovića da i oni to naprave. Kao što sam najavljivao, ovim simboličnim činom ću pokazati da sam spreman na kompromis kada je u pitanju stabilnost Vlade i hrvatska budućnost. Uvjeren sam da ćemo uspjeti presložiti Vladu i do kraja provesti naš program kojeg smo pripremali toliko dugo. I dalje ću se gorljivo zagovarati za napredak Republike Hrvatske, a za navodni sukob interesa za koji me se tereti iskoristit ću sva pravna sredstva da dokažem da sukoba interesa nije bilo", napisao je te izazvao salvu komentara.

Veći broj očajavajućih komentatora podržava šefa HDZ-a, navodeći kako sukoba interesa nema te ne priznajući nezavisnost Povjerenstva. Ukupno je status dosad komentiralo 100-tinjak građana.

Podrška Karamarku

"Nemam kaj drugo za reći, ako je to sukob interesa A KAJ ONDA NIJE?! Pitam se a koji od sadasnjih politicara tom logikom nije u sukobu interesa. mislim da bi ih bilo jako lako zbrojiti! To je odradeno po milancetovoj ljestvici koja je za jedne jako niska dok je za druge u nebeskim visinama. Znaci kukuriku povjerenstvo je ispunilo zadatak, MISLIM PARTIJSKI! AMEN!", navodi jedan komentator.

"Naravno da nije bilo sukoba interesa. Bilo bi jako lijepo kada bi Dalia Orešković javnosti rekla tko je nju zaposlio i na čiju intervenciju,te zašto je čovjeka koji je do njenog dolaska radio u toj vrloj instituciji otjerala s posla pa je čovjek zadovoljštinu potražio na sudu. I dobio pravomoćnu presudu u svoju korist", piše drugi.

"TOME TI SI HRVAT DOMOLJUB BIO I OSTAJEŠ UZ TEBE SMO", navodi treći.

"Komunisticki sud je sudio i presudio...zar se HDZ ne moze tomu oduprijeti ili ne zeli???", ističe četvrti.

"Samo naprijed i dalje ponosno mi smo uz Vas", piše peti.

"Hvala ti sto trpis za Domovinu", kaže šesti.

"NEMA PREDAJE GOSPODINE KARAMARKO POBJEDILI SMO IH U DOMOVINSKOM RATU I OPET ĆEMO POBJEDITI TE FAŠISTIČKE JUGOSLAVENE IMATE PUNU PODRŠKU BOG I HRVATI", ističe sedmi.

Ipak, ima i onih koji su sretni jer Karamarko napušta Vladu.

Protiv Karamarka

"R E M E T I N E C - te cekaaaaa...", tako piše jedan.

"Konačno", kratko će drugi.

"Š P I J U N Č I N A - zlotvor", dodaje treći.

" SRAMITE SE", ponovno će kratko četvrti.

"Trebao si već davno, a ne cekati i stavarati napetost u zemlji", piše peti.

"Moj garavi gotovo je", dodaje šesti.

Pročitajte više