Karamarko: Nismo maltretirali obitelj Ive Sanadera

"POLICIJA nije maltretirala obitelj Ive Sanadera", tvrdi Tomislav Karamarko. Ministar unutarnjih poslova s novinarima je razgovarao uoči sjednice Vlade, te odgovorio na tvrdnje Ive Sanadera koji je preko odvjetnika poručio da je zabrinut za svoju obitelj.

"Policija je samo provodila odluke suda", kaže Karamarko, koji tvrdi da se radilo o normalnoj proceduri. Podsjećamo, policija, istražitelji Uskoka i sudski ovršitelji od ponedjeljka su svakog dana bili u Sanaderovoj vili u Kozarčevoj. Napravljen je popis svih vrijednih pokretnina koje su zatim zaplijenjene i prebačene u Muzej suvremenih umjetnosti.

U utorak je istražitelje pred vratima dočekala kanta za smeće; Mirjana Sanader blokirala je ulaz u kuću i odbila ih pustiti unutra dok se nije pojavila njena odvjetnica Jasna Novak. "Okršaj" s policijom Mirjana i Bruna Sanader imale su i par dana ranije, kad su ih policajci dočekali ispred kuće na povratku s puta.

Kuća Sanaderovih je, naime, pod stalnim nadzorom, a policija tvrdi da su ih samo legitimirali prije nego što su ušle u kuću. Međutim, Mirjana i Bruna Sanader kažu da su im policajci uzeli putovnice i da ih nisu htjeli pustiti u kuću sve dok se na mjestu događaja nisu pojavili odvjetnici i novinari.

Pročitajte više