Kardinal Bozanić: Nije još vrijeme da se pojavim u Jasenovcu!

"SVE U svoje vrijeme", rekao je kardinal Josip Bozanić kada su ga učenici zagrebačke 7. gimnazije pitali kada će i on u Jasenovac. Naime, kardinal Bozanić gostovao je školi na poziv ravnateljice Ljilje Vokić, inače bivše ministrica prosvjete i športa od 1994. do 1998. godine koja je ostala upoznata u hrvatskoj javnosti po svojim vrlo konzervativnim stajalištima.

Radoznaloj djeci pak, kardinal Bozanić, nije tako htio reći ono, što zapravo zanima cijelu hrvatsku javnost, a to je kada će se poglavar Crkve u Hrvata umjesto u Bleiburg barem jednom pojaviti u Jasenovcu. Kardinal Bozanić umjesto direktnog odgovora rekao je tek kako mu je "osobno drago" što je predsjednik Hrvatske biskupske konferencije nadbiskup Marin Srakić zajedno s dijelom biskupa posjetio Jasenovac i molio za žrtve koje su tamo pale.

Štoviše kardinal Bozanić branio se danas od djece i izjavama kako nedavni posjet Jasenovcu nije prvi posjet visokih crkvenih predstavnika jer, kaže Bozanić biskup Škvorčević već godinama služi misu u jasenovačkoj župnoj crkvi na tzv. Žalosni petak.

"Mnogi danas žele ušutkati Crkvu a čini se da je tome tako zbog odnosa i izazova koji dolaze od strane naše Crkve. Vjernici moraju biti glasniji, a ne samo biskupi", kazao je Bozanić o svojoj "omiljenoj" temi napada na Crkvu dodajući kako bi vjernici- branitelji Crkve mogli krenuti u povorku ili protest.

M.M.
Foto:Boris Kovačev(Cropix)

Pročitajte više