Karlovac: Počela rekonstrukcija gradske kanalizacije

NAKON 80 godina postojanja gradske kanalizacije u Karlovcu je danas počela temeljita rekonstrukcija i gradnja kolektora, a investicija je vrijedna deset milijuna kuna.

Zbog radova će od sutra središnja ulica Korzo biti zatvorena za promet, a od danas autobusne gradske linije i parkirališta u okolnim ulicama imaju novu regulaciju.

Radovi će trajati do 15. studenoga, a već je postavljena prometna signalizacija za novu regulaciju prometa, koja će biti na snazi najmanje 3,5 mjeseca.

Dogradonačelnik Vladimir Benko ističe da prometne teškoće nisu ništa u usporedbi s tako važnim poslom kao što je rekonstrukcija gradske kanalizacije.

Postojeća kanalizacija projektirana je za potrebe grada kakav je bio prije 80 godina, a 1932. je u Karlovcu živjelo 13.000 stanovnika.

Danas je to grad od oko 60.000 stanovnika, a gradnja kanalizacijskog kolektora kroz Korzo trebala bi zadovoljiti potrebe Karlovca za idućih stotinu godina, rekao je Benko.

Projekt u jednakim dijelovima financiraju Grad Karlovac, Hrvatske vode i Ministarstvo javnih radova, obnove i graditeljstva.

Pročitajte više