karlovac - policija prijavila tri slučaja gospodarskog kriminala

Karlovačka policija je Županijskom državnom odvjetništvu prijavila tri slučaja prijevare u gospodarstvu, u kojima su dvije karlovačke tvrtke oštećene za 304.364 kuna, priopćeno je danas iz PU karlovačke. L

U sva tri slučaja osumnjičeni su preuzeli robu znajući da su računi, s kojih je roba trebala biti plaćena, blokirani.

Ovlaštena osoba tvrtke "Infero", 38-godišnji Zagrepčanin, izdala je bjanko mjenicu i zadužnicu da bi u razdoblju od 12. ožujka do 26. svibnja ove godine preuzela od karlovačke tvrtke "Benefit Promet" robu u vrijednosti od 161.074 kune. Budući da je znao da račun ne može platiti jer je račun tvrtke "Infero" u blokadi, odgovarat će i za prijevaru u gospodarstvu i za krivotvorenje podataka o solventnosti tvrtke. U tome mu je pomagao 44-godišnji neimenovani Zagrepčanin.

Iste osobe počinile su isto kazneno djelo na identičan način u svibnju ove godine u karlovačkom obrtu Servis vatrogasnih aparata, gdje su podigle robu u vrijednosti od 109.845 kuna.

Treće djelo počinio je 43-godišnji Zagrepčanin, direktor tvrtke PG trgovina, u razdoblju od 12. ožujka do 15. travnja, opet na štetu obrta Servis vatrogasnih aparata. Preuzeo je robu u vrijednosti od 33.445 kuna, a kao garanciju plaćanja dao je bjanko zadužnicu koja se nije dala naplatiti zbog blokade žiro-računa.

(Hina) vh jn

Pročitajte više