Karlovčanin zbog korone bio 8 tjedana u bolnici, 2 na respiratoru: Izgubio sam 20 kg

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

KARLOVČANIN Ivan Ivičak (71) posljednji je među zaraženima od koronavirusa u Karlovačkoj županiji izašao iz bolnice. Nakon osam tjedana, respiratora i s čak 20 kilograma manje, sada je dobro, piše Radio Mrežnica.

"Tri, četiri dana bio sam u karlovačkoj bolnici i onda sam bio u Klinici dr. Fran Mihaljević osam tjedana. Bio sam i dva tjedna na respiratoru. Vratio sam se prije tri tjedna doma i sad je sve OK", kaže.

Zahvalan je svim zdravstvenim djelatnicima u karlovačkoj i zagrebačkoj bolnici.

"Bez lažne patetike, ali to su vrhunski profesionalci jer ja sam došao sa simptomima kao i svi drugi međutim naglo mi se stanje pogoršavalo. Praktički u jedan dan dobio sam upalu pluća i sve druge simptome. Vrlo brzo su me pod rotirkama prevezli u Zagreb. Kad je taj respirator završio, a to nije baš neko ugodno iskustvo, sve je bilo u redu, samo da se pluća dovedu u funkciju", prisjetio se danas.

Virus dobio na teniskom turniru

Virus je pokupio na humanitarnom teniskom turniru u Karlovcu još 9. ožujka i nije bio jedini. Na toj događaj, kaže, se ne vraća. Riječ je o jednom od prvih većih žarišta u zemlji, a o čemu se u tim prvim tjednima pojave virusa dosta pričalo.

"Nema tu velike priče. Dogodilo se kako se dogodilo, bili smo svi zajedno i neki su pogođeni, a neki nisu. Moja obitelj, bili smo doma, svi su negativni. Ne vraćam se previše tome, idem naprijed", kazao je.

Osam tjedana poslije i s 20 kilograma manje, uspio je preboljeti koronavirus.

"Sad sam kod kuće, malo sam vratio kilažu. Izgubio sam najmanje 20 kila. Otišao sam s jedno 91 kilogram, bio sam vjerojatno na 70. Kući sam se vratio sa 74, a sad sam na 77. Do 80 sam kod kuće, a onda ćemo planirati daljnji oporavak", kaže.

Stavio se na raspolaganje zdravstvu tj. karlovačkoj bolnici kako bi pomogao da drugi ne moraju proći isto što i on.

"Bit ću u njihovom programu za ispitivanje. Na raspolaganju sam, tako smo se dogovorili da ubuduće nekima bude lakše nego meni", zaključio je.

Pročitajte više