Kaskader u kritičnom stanju; policija tvrdi da je doskočio na "improviziranu podlogu"

KASKADER Siniša Hajdinac koji je jučer na snimanju HTV-ove serije teško ozlijedio glavu pri skoku s visine od 12 metara u kritičnom je stanju, doznaje se u Kliničkom bolničkom centru Zagreb.

Nesreća se dogodila jučer oko 9,45 sati u dvorištu osnovne škole I. G. Kovačića i XVIII Gimnazije u Mesićevoj ulici kada je 32-godišnji kaskader, vanjski suradnik HTV-a, za potrebe snimanja omladinske serije "Kad zvoni" izveo kaskaderski skok sa školske zgrade s visine od 12 metara.

Prema policijskom izviješću, prilikom doskoka na improviziranu podlogu od kartonskih kutija i spužvi, kaskader se iz još neutvrđenog razloga okrenuo i glavom udario o asfalt. Odmah je prevezen u KBC Zagreb, gdje je utvrđeno da je zadobio ozljede glave opasne po život.

Dežurna liječnica na neurokirurgiji KBC Zagreb Mira Bajić izjavila je Hini da je kaskader zadobio frakturu lubanje i nagnječenja mozga s unutarnjim krvarenjem te da je u kritičnom stanju.

HRT je danas priopćio da su sve pripreme za snimanje provedene prema pravilima i zahtjevima kaskaderske struke te da su sami kaskaderi bili direktno uključeni u te pripreme. Tvrde da se nije štedilo te da se kartonske kutije za ublažavanje padova redovito koriste i kod najskupljih filmskih produkcija. Posebno naručene kutije su, kažu na HRT-u, skuplje od "zračnog jastuka" koji ne bi bio adekvatna zaštita kod dva uzastopna skoka, kao što je bio slučaj na jučerašnjem snimanju.

Na HRT-u izražavaju žaljenje zbog nesreće i ocjenjuju kako po svemu sudeći njezin uzrok nije bio u pripremama za snimanje.

Policija je stradanje kaskadera okvalificirala kao nesreću na radu koja je za posljedicu imala tešku tjelesnu ozljedu.

(Izvor fotografije: )

Pročitajte više