Kaznena prijava zbog aktiviranja eksplozivne naprave u Vidrenjaku

POLICIJA u Kutini podnijela je kaznenu prijavu protiv 46-godišnjeg muškarca s područja Velike Ludine zbog sumnje da je odgovoran za jučerašnje aktiviranje eksplozivne naprave od koje je teško ozlijeđen 20-godišnji mladić s područja Velike Gorice, priopćila je danas Policijska uprava sisačko-moslavačka.

Osumnjičenika se tereti da je u večernjim satima 7. prosinca pokraj barake u blizini svog ribnjaka u Vidrenjaku spojio električnu detonatorsku kapslu na baterijski uložak kako bi spriječio krađu goriva iz radnih strojeva kojima su dvojica unajmljenih radnika radili na uređenju ribnjaka. Jučer ujutro, 8. prosinca, demontirao je eksplozivnu napravu i ostavio je u baraci, na dostupnom mjestu, gdje ju je oko 15 sati pronašao dvadesetogodišnjak s područja Velike Gorice (policija ne navodi kako je mladić ušao i što je radio u baraci).

On je zbog nestručnosti aktivirao napravu i izazvao eksploziju. Zadobio je teške ozljede - oštećenje šake i bubnjića te opekline po tijelu. Ozlijeđeni mladić hospitaliziran je u Općoj bolnici "Dr. Ivo Pedišić" u Sisku.

Protiv osumnjičenog podnesena je kaznena prijava zbog nedopuštenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari te dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, kaže se u priopćenju PU.

(Hina) malj dd

Pročitajte više