Kenija je jučer navijala za Hrvatsku. Razlog vas ne bi trebao iznenaditi

Foto: Hina

FRANCUSKA ekipa na Svjetskom prvenstvu iz šale je nazvana jedinom afričkom ekipom na natjecanju, zbog svog raznolikog i multikulturalnog sastava, piše CNN.

"Jedna afrička država navijala je za Hrvatsku tijekom prvenstva jer duguje veliku zahvalnost Hrvatima. Kenijci su na društvenim medijima objavljivali poruke podrške i pisali kako je Hrvatska bila uz njih tijekom jednog od najgorih razdoblja u državi", piše CNN.

>>Kenijci bijesni na zastupnike koji uživaju na nogometu u Rusiji

"Jako se dobro sjećam Hrvatske"

U travnju 2015. u Keniji je izvršen jedan od najsmrtonosnijih terorističkih napada, u kojem je ubijeno 147 studenata Sveučilišta Garissa. Bio je to najgori teroristički napad u Keniji od bombaških napada na američku ambasadu 1998. godine, kada je ubijeno 213 ljudi, piše CNN.

"Studenti Sveučilišta u Zagrebu odlučili su pokazati solidarnost s Kenijcima i organizirali su skupinu od 147 studenata, koji su legli na tlo na 147 sekundi u znak počasti žrtvama napada."

Ministar za imigraciju Gordon Kihalangwa na Twitteru je objavio: "Jako se dobro sjećam Hrvatske. Pružili su nam podršku za vrijeme terorističkog napada u Garissi. Želim im sve najbolje." Mnogi drugi objavili su slične poruke na društvenim mrežama.

Neki su objavili kako su sretni što je Hrvatska pobijedila Englesku u polufinalu jer je Velika Britanija izdala upozorenje za putovanja u Keniju nakon napada u Garissi, dok je Hrvatska pokazala podršku. Neki stanovnici Kenije istaknuli su da je i Francuska poslala poruke podrške nakon stravičnog napada, uz još nekoliko država.

Pročitajte više