KILOMETARSKE KOLONE U ITALIJI ZA HRVATSKU

Na nekim graničnim prijelazima iz Italije u Sloveniju u subotu se bilježe kolone duljine do šest kilometara, objavilo je talijansko autocestovno poduzeće. L

Posebno je teška situacija pokraj Trsta na izlazu prema Istri. Dugi su repovi i na graničnom prijelazu Pese, a tako će potrajati još satima pošto je gusti promet na cijelom potezu autoceste A4 od Venecije do Trsta. Najveća usporenja zabilježena su na izlasku iz autoceste, na naplatnim kućicama Lisert, prema Trstu. Tu je red od oko pet kilometara. Gusti je promet i prema talijanskom ljetovalištu Lignano Sabbiadoro koje se nalazi na pola puta od Venecije do Trsta.

Na autocesti A23 Tarvisio - Udine također je gust promet, a čine ga turisti iz Austrije i Njemačke koji putuju prema ljetovalištima na sjevernom Jadranu, posebno, kako spominje priopćenje autocestovnog poduzeća, prema Istri i Hrvatskoj.

To je posljednji veliki eksodus talijanskih turista ovoga ljeta. Inače na svim talijanskim autocestama i cestama su kolone vozila ali se promet odvija bez većih zastoja.

xstom ydh

Pročitajte više