Kinesko zdravstvo: Petomjesečna beba umrla dok je liječnik igrao igrice na internetu

PETOMJESEČNA beba je preminula u bolnici u Kini dok je njen liječnik igrao igricu na internetu. Prema službenom priopćenju ministarstva zdravstva okruga Jiangsu, liječnik Mao Xiaojun će biti otpušten iz dječje bolnice Nanjinh. Bolnica je prvo objavila da je u trenutku bebine smrti liječnik radio na svome znanstvenom radu, ali se kasnije ispostavilo da je zapravo igrao igricu.

Kako prenosi China Daily newspaper, Li Shandong, ravnatelj projekta za reformu zdravstva pod ministarstvom zdravstva je rekao da im je liječnik lagao tvrdeći da je radio na znanstvenom radu. Nakon što su računalni stručnjaci utvrdili istinu o tome što je liječnik zaista radio u trenucima bebine smrti, i on je popustio i priznao.

Majka klečeći tražila pomoć, liječnik i dalje igrao igrice

Istragom se razotkrilo da je liječnik Mao odbio pomoći bebi kad mu se stanje pogoršalo, unatoč molbama roditelja. Majka bebe je kleknula pred liječnikom moleći za pomoć, ali on nije ništa učinio. Beba je umrla dan nakon toga, od infekcije oka.

Liječnik je otpušten iz bolnice i oduzeta mu je licenca za rad. Osim njega, otkaz je dobio ravnatelj bolnice i više zaposlenika.

Pročitajte više