Klemm za Index: SDP je zvao na sastanak predstavnike branitelja; SDP: Ako bude sastanka, znat ćete

Foto: Hina

SUTRA bi trebalo doći do sastanka između predstavnika ratnih veterana i vodećih SDP-ovaca. Do sastanka bi trebalo doći u jutarnjim satima, ali detalji istog nisu poznati.

Da su predstavnici ratnih veterana dobili poziv za Index je potvrdio Josip Klemm.

"Točno je da je SDP pozvao predstavnike borbenog sektora u braniteljskoj populaciji. Pozvani su predstavnici gardijskih postrojbi Hrvatske vojske i specijalnih postrojbi MUP-a, što je najborbeniji dio oružanih snaga za vrijeme Domovinskog rata", rekao je Klemm dodavši da su pozvani on i Dražimir Jukić.

Iz SDP-a sastanak nisu željeli potvrditi ni demantirati.

"Ako bude sastanaka, slat ćemo najavu i bit će otvoreno za medije", za Index je rekla glasnogovornica SDP-a Danica Juričić Spasović.

Duga povijest sukoba

Podsjetimo, za vrijeme prosvjeda dijela vojnih veterana u šatoru ispred Ministarstva branitelja, često je dolazilo do verbalnih obračuna između SDP-ovaca i vođa braniteljskog prosvjeda.

"Hvala Bogu pa se sve lijepo završilo. Na žalost ,oni koji su prije tri tjedna pozvali na antiprosvjed protiv branitelja, to su učinili po nečijem naređenju, odnosno po naređenju premijera Milanovića", izjavio je Klemm nakon jednog prosvjeda protiv šatoraša u veljači 2015. godine.

S druge strane, Milanović je u više navrata vođe prosvjeda prozivao da su HDZ-ovi igrači začinivši to izjavom kako mu u šatoru nešto smrdi.

 

Pročitajte više