Klemm za srpski Tanjug nastupio kao veliki miritelj: "Vrijeme je za civilizirani dijalog"

Foto: FAH

JEDAN od čelnika šatoraša, Josip Klemm, danas je povodom porasta tenzija između Hrvatske i Srbije dao izjavu i za srpski Tanjug.

"Želimo da dođe do susreta najviših hrvatskih i srpskih službenika i uvjereni smo da će se to uskoro dogoditi, a mi smo tu da ih potaknemo i da im pomognemo, da ih na neki način ubrzamo, da se to dogodi što prije", rekao je Klemm za Tanjug.

Klemma Tanjug predstavlja kao predsjednika Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata i jedan od potpisnika pisma Kolindi Grabar Kitarović, kojim su, piše srpski medij, hrvatski ratni veterani tražili da im se ugovori susret sa srpskim premijerom Aleksandrom Vučićem.

Klemm je dodao i kako je od rata prošlo više od 20 godina.

Klemm osudio huškačku i ratnu retoriku dijela hrvatskih političara

"Svi smo mi sada ozbiljni ljudi, a neki i kao sudionici svjesni strahota koje smo svi zajedno preživjeli. Došlo je vrijeme da se počne na kvalitetan način raditi na pronalasku rješenja za novonastalu situaciju u odnosima Hrvatske i Srbije. Vrijeme je da se otvorena pitanja rješavaju civiliziranim dijalogom", rekao je.

Dodao je da njegovi kolege i suborci, "osuđuju huškačku, ratnu retoriku i politiku pojedinih hrvatskih političara i zatvaranje granica prema susjedima, poput onog koje se dogodilo u jeku izbjegličke krize prošle godine.

"Želimo potaknuti zdrav dijalog, a ne mržnju i ekstremizam", kazao je Klemm.

 

Pročitajte više