Kod Bjelovara se sudarili auto i sanitetsko vozilo, vozač auta bio pijan

Foto: Facebook

TRI osobe ozlijeđene su u sudaru sanitetskog vozila i osobnog automobila rano jutros u Maloj Pisanici kod Bjelovara.

Nesreća se dogodila oko 6:45 kada je 30-godišnji vozač Audija skrenuo u lijevi prometni trak u trenutku kada je iz tog pravca nailazilo sanitetsko vozilo Peugeot bjelovarskih registracijskih oznaka kojim je upravljao 33-godišnjak.

Kako bi izbjegao sudar, vozač saniteta skrenuo je ulijevo te je pri tome došlo do međusobnog udara desnim stranama vozila. Uslijed udara sanitetsko vozilo je odbačeno u lijevi putni jarak, dok se je Audi zarotirao i zaustavio na kolniku.

Vozač Audija je bio pijan

Alkotestiranjem je utvrđeno da je 30-godišnjak bio pod utjecajem alkohola, dok je kod 33-godišnjaka reakcija na alkohol izostala.

U nesreći su svi putnici iz sanitetskog vozila ozlijeđeni. Teške tjelesne ozljede zadobila je 40-godišnja putnica, dok su lakše ozlijeđeni 33-godišnji vozač i njegova 23-godišnja putnica. Od 7:05 do 9 sati, promet na DC 28 bio je zatvoren te se je odvijao dionicom Mala Pisanica - Donja Kovačića - Veliki Grđevac.

Protiv 30-godišnjaka zbog izazivanja prometne nesreće slijedi podnošenje kaznene prijave nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru.

Pročitajte više

 

Pročitajte više