Kod Pescare pronađena jahta nestala iz Komiže

JAHTA "Ježinac", koja je prije tjedan dana nestala iz komiške luke na Visu, pronađena je jučer u Ortonu na talijanskoj strani Jadrana, potvrdio je danas Mišo Vojvodić, voditelj čarter tvrtke vlasnika jahte, a kojemu je dojava o pronalasku stigla od Lučke kapetanije Ortona.

Jahtu, čiji je nestanak skupina francuskih nautičara, koja ju je iznajmila u splitskoj ACI marini, prijavila 16. svibnja, pronašli su talijanski ribari u Ortonu nedaleko od Pescare. Po Vojvodićevim riječima, na jahti koja je tjedan dana plutala Jadranom primijećena su tek neznatna oštećenja, što je, kako su mu rekli u splitskoj Lučkoj kapetaniji, pravo čudo s obzirom na akvatorij kojim je brodila i na nepovoljne vremenske prilike.

Francuzi su prijavili njezin nestanak nakon što su, vrativši se s razgledavanja Komiže, primijetili da je nema na ulazu u luku, tj. na mjestu gdje su ju vezali.

Policija je odmah pretpostavila da nestanak desetmetarske Elanove jahte "Ježinac" ne znači krađu, nego da ju je s veza najvjerojatnije digao jak vjetar.

Pročitajte više