KOFI ANNAN I GEORGE W. BUSH ČESTITALI STJEPANU MESIĆU DAN DRŽAVNOSTI

Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić primio je u povodu Dana državnosti čestitke glavnog tajnika UNa Kofija Annana i američkog predsjednika Georgea W. Busha, priopćeno je u srijedu iz Ureda predsjednika.

Glavni tajnik UN-a u čestitki naglašava kako je naša generacija prva koja znanjem, tehnologijom i potencijalima može pobijediti siromaštvo, za što već imamo i temelj - Milenijsku deklaraciju, i instituciju kao što su Ujedinjeni narodi, kaže se u priopćenju.

"Nemojmo misliti o našoj eri samo kao o eri prijetnji, nego i kao o eri koja nam pruža nove mogućnosti za postizanje ciljeva za koje se dugo zalažemo", dodaje se u čestitki.

Čestitajući Dan državnosti, glavni tajnik Annan pozdravio je daljnji nastavak suradnje s Hrvatskom na zajedničkom i globalnom cilju razvoja i mira.

Američki predsjednik Bush, priopćeno je, u svojoj je čestitki naglasio kako "Sjedinjene Države pozdravljaju veliki napredak što ga je Hrvatska napravila od stjecanja neovisnosti", te izrazio uvjerenje u njezin daljnji napredak. Američki je predsjednik također naglasio kako će SAD nastaviti podupirati hrvatske napore na putu u euroatlantske integracije.

"Nadamo se kako će vaša Vlada poduzeti potrebne korake kako bi te napore pretvorila u realnost i osigurala Hrvatskoj mjesto koje joj pripada u cjelovitoj i slobodnoj Europi", stoji u čestitki predsjednika SAD-a.

(Hina) xvm ydv

Pročitajte više