KOFI ANNAN POSLAO MESIĆU ČESTITKU ZA DAN DRŽAVNOSTI

Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić primio je, u povodu Dana državnosti, čestitku glavnog tajnika UNa Kofija Annana, priopćio je u srijedu Ured Predsjednika RH. L

Upućujući najtoplije čestitke u povodu Dana državnosti, glavni tajnik UN-a Annan je naglasio kako je "ovo ključno vrijeme u životu naših Ujedinjenih naroda", te da "nema vremena za gubljenje ukoliko želimo pretočiti u stvarnost ciljeve o miru i razvoju koji su prihvaćeni u Milenijskoj deklaraciji", kaže se u priopćenju.

Istaknuo je, također, kako međunarodna zajednica mora udvostručiti svoje napore ukoliko svojoj djeci želimo u nasljedstvo ostaviti svijet izbora, a ne prisile, te da trebamo učiniti više kako bi djelovali na način koji nas ujedinjuje i zajednički se boriti protiv opasnosti i sila kojima je cilj podijeliti čovječanstvo.

"Rukovodeći se ovim plemeniti globalnim ciljem, vrijedno je znati da Ujedinjeni narodi mogu računati na stalno vodstvo, predanost i podršku Hrvatske", stoji u čestitki koju je Kofi Annan uputio predsjedniku Mesiću.

(Hina) pp rb

Pročitajte više