Koliko Plenkovićevi ministri imaju vozača?

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

UOČI današnje sjednice, pred zgradom vlade okupili su se brojni novinari koji su ministrima postavljali pitanja. Većina pitanja odnosilo se na novonastalu aferu Kum, a posebno se istaknulo jedno pitanje.

Radi se o pitanju izazvanom jučerašnjom izjavom ministra Tolušića koji je rekao da je vozač koji je javio Vargi o istrazi samo jedan od njegovih šest vozača. Stoga su novinari danas ministra pitali koliko svaki od njih ima vozača.

Koliko ministri imaju vozača?

Kako javlja N1, ministar uprave Lovro Kuščević poručio je da njegovo Ministarstvo ima tri vozača. Jedan vozi njega, a druga dva su na raspolaganju državnim tajnicima i službenicima.

Upitan pazi li što govori pred svojim vozačem, Kuščević kaže: "Naravno da ne pazim. Nemam što skrivati. Posao političara i ministra je javni posao, normalno razgovaram."

Rekao je i da je dobar prijatelj s Milijanom Brkićem, ali kako se s njim, kao ni s Tomislavom Tolušićem, nije čuo.

"Ne bih se dirao u posao USKOK-a i govorio im što da rade, vjerujem da rade u skladu sa zakonom i da će ga tako i dovršiti", kaže Kuščević na pitanje treba li USKOK početi istragu protiv Brkića. Odgovorio je i kamo prema njemu vodi ova afera.

"Prema tome da se moraju poštivati institucije i da će se, kad se završi istraga, postupiti onako kako bude dala rezultate", kaže ministar.

Vjeruju svojim vozačima

Ministar mora prometa i infrastrukture, Oleg Butković, rekao je na ulasku u vladu kako on ima jednog vozača, dok samu aferu nije komentirao.

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak rekla je da ona ima dva vozača.

Da ima jednog vozača poručio je i ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić. Kaže da svom vozaču vjeruje. "Vozač je osoba koja sa mnom prelazi desetke tisuća kilometara, i nepovjerenje ne dolazi u obzir."

Osim njega, jednog vozača, kojem vjeruje, ima i ministar turizma Gari Cappelli.

"Vozio je ministre iz raznih stranaka, imam povjerenja u njega", kaže Cappelli.

Da ima jednog vozača, poručila je i ministrica Nina Obuljen Koržinek, za kojeg je dodala da je jako marljiv, javlja N1.

Ministrica regionalnog razvoja Gabrijela Žalac ima jednog vozača s kojim "jako dobro" funkcionira.

Dodala je kako smatra da će vjerojatno biti političkih posljedica ove afere.

Pročitajte više