Komemoracija u povodu smrti Brune Silića

RODBINA bivši i sadašnji sportaši, sportski i vaterpolo dužnosnici iz cijele Hrvatske, saborski zastupnici, ministri u Vladi Republike Hrvatske te mnogobrojni prijatelji okupili su se danas u Starogradskoj vijećnici na komemoraciji vaterpolo treneru i bivšem izborniku hrvatske reprezentacije Bruni Siliću, koji je u nedjelju, 18. prosinca, poslije duge i teške bolesti umro u Zagrebu, u 45. godini života.

Majci Miri, supruzi Zvjezdani i maloj Lindi sućut su izrazili potpredsjednik Sabora Luka Bebić, ministar znanosti, obrazovanja i sporta Dragan Primorac, dogradonačelnik Zagreba Milan Bandić, glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora Ivica Miočić-Stošić, članovi Vijeća HOO-a, predsjednik Zdravstvene komisije HOO-a i glavni liječnik hrvatske vaterpolske reprezentacije dr. Boris Labar i drugi.

Od dugogodišnjeg prijatelja i suradnika biranim riječima oprostio se saborski zastupnik i direktor vaterpolskog kluba Mladost Perica Bukić, koji je bio kapetan, a Bruno Silić izbornik reprezentacije koja je na Olimpijskim igrama u Atlanti 1996. osvojila srebrno odličje. Bukić je istaknuo da nas je zauvijek napustio čovijek koji je bio veliki zanesenjak u vaterpolo, koji je živio i disao vaterpolo do svog zadnjeg daha. Nada i optimizam nisu ga nikad napuštali, pa ni posljednjih osam godina u kojima je hrabro vodio bitku s neizlječivom bolešću.

Kremiranje posmrtnih ostataka Brune Silića obavit će se danas u 15 sati na Krematoriju zagrebačkog groblja Mirogoj, a polaganje urne bit će na groblju Lovrinac u njegovom rodnom Splitu.

(Hina) ad ad

Pročitajte više