Komemoracija ubijenom policajcu Ranku Grkoviću

U SJEDIŠTU Policijske uprave splitskodalmatinske održan je danas komemorativni skup ubijenom policajcu Ranku Grkoviću (45).

Uz članove obitelji, od svojega kolege i prijatelja oprostili su se čelnici PU, grada Splita, Splitsko-dalmatinske županije, HV-a, udruga iz Domovinskog rata, Sindikata policije i drugi.

Načelnik PU splitsko-dalmatinske Ivan Merćep obitelji Grković prenio je najdublje izraze sućuti ministra unutarnjih poslova Marijana Mlinarića i ravnatelja Policije Ivice Franića te svih djelatnika MUP-a koji su duboko potreseni tragedijom.

Merćep je rekao kako je Grković bio "prije svega čovjek, a onda uzorni policajac profesionalac, kojemu je plemeniti život oduzela ruka ubojice koji je zbog svojih zlodjela odavno trebao biti izoliran iz društva, a ne slobodno šetati s prstom na obaraču".

Načelnik II. policijske postaje Željko Đolić rekao je kako se moli da na zidu te policijske postaje, osim slika Jerka Bardića i Ranka Grkovića, poginulih na dužnosti, ne bude slike niti jednog drugog policijskog službenika.

Iza ubijenog policajca ostala je supruga i četvero djece kojima je načelnik Merćep u ime Ministarstva obećao svu pomoć radi ublažavanja teškog stanja.

Ranko Grković ubijen je na dužnosti u srijedu navečer prilikom rutinske provjere isprava kada je na njega pištoljem pucao 31-godišnji Stanko Bubić, otprije poznat policiji po većem broju kaznenih djela, dva pokušaja ubojstva, razbojstva, krađe i zloporaba droge.

Bubić je, najvjerojatnije, počinio samoubojstvo jučer oko 15 sati tijekom policijske potrage za njim.

Posljednji ispraćaj Ranka Grkovića bit će sutra u 14,15 sati na splitskom groblju Lovrincu, a svoj su dolazak najavili i ministar unutarnjih poslova Marijan Mlinarić te ravnatelj Policije Ivica Franić, koje je danas u dolasku spriječila magla u zagrebačkoj Zračnoj luci.

Pročitajte više