Konobar pronašao novčanik s 1500 kuna i vratio ga vlasnici

ELENA VUKOVIĆ iz Sesveta primila je poziv u subotu ujutro koji joj je uljepšao vikend za koji je mislila da je propao. Naime, ona je večer prije, sa svojom kćerkom bila u Samoboru i po povratku shvatila da joj je nestao novčanik u kojem je imala pozamašnu svotu novca.

"Svi dokumenti, kartice, i 1500 kuna, bilo je u tom novčaniku i vidjela sam da ih nema kad smo već bili na putu kući. Mislila sam da nema šanse da ću ga pronaći", priča 34-godišnja Sesvećanka. Ona je u Samoboru u petak bila u Taboru na susretima mladih.

Navečer oko 8 sati, otišla je na sladoled sa svojom sedmogodišnjom kćerkom Miom, i šogoricom Ljiljanom u kavanu Livadić u centru Samobora.

"Ah, sjećam se dobro tog lijepog, mladog, zgodnog i jako ljubaznog konobara koji nas je poslužio na terasi", govori Elena, i kaže da ne mari hoće li joj muž biti ljubomoran kad sazna kako govori o poštenom nalazniku njenog novčanika.

Nakon što su pojele sladoled, prisjeća se ona, platile su račun, i otišle, a da nije pogledala gdje joj je novčanik. Tek kasnije je shvatila da joj nije u torbi. Otišla je u krevet s mišlju da ju ujutro čeka storniranje kartica, a sljedeći tjedan odlazak u MUP i izrada dokumenata, ali dogodilo se ono što je najmanje očekivala.

"Ujutro su me nazvali iz kavane i javili nešto što je nemoguće ovih dana! Mladi je konobar, za kojeg su mi rekli da se zove Ivan Fresl, pronašao moj novčanik na stolici na terasi i nije ni gledao unutra, nego ga odmah prijavio i rekao da me se kontaktira", rekla je Vuković.

Kako nije uspjela razgovarati sa mladim zaposlenikom kavane, budući da nije bio u smjeni kada joj je novčanik vraćen, postupila je po bontonu i iz izgubljene sume izdvojila postotak za poštenog nalaznika.

"Ostavila sam mu 250 kuna, ali da mi to nije skoro sav novac koji imam ostavila bih mu sve", kaže oduševljena vlasnica novčanika.

Pročitajte više