Koprivnica: Policajac priznao da se sam ranio

NAČELNIK koprivničkokriževačke policije Miroslav Puž izjavio je večeras kako je ranjeni granični policajac Stjepan Majnović priznao da su on i kolega iz ophodnje Zlatko Š. obmanjivali javnost, tvrdeći da su ih 7. ožujka na hrvatskomađarskoj granici napala dvojica nepoznatih muškaraca.

´Nije bilo nikakvih krijumčara ljudi, ni običnih krijumčara, a niti krivolovaca. Majnović se ranio kada je navodno želio očistiti službeni pištolj, koji je pritom opalio, a radi zavaravanja i kasnije priče ispaljen je još jedan metak´, rekao je Puž na izvanrednoj konferenciji za novinare.

Rekao je kako je policija prve indicije da je priča lažna dobila u nedjelju prije podne kad su stigli nalazi vještačenja iz Centra za krim vještačenje. ´Ključno je pritom bilo to što je vještačenjem utvrđeno da je hitac ispaljen s udaljenosti najviše do jednog centimetra, što se utvrdilo po odjeći i po trgovima na odjeći´, rekao je Puž.

Majnović je lažno prijavio kazneno djelo pokušaja ubojstva, čineći pritom kazneno djelo lažnog prijavljivanja kaznenog djela. Protiv njega se podnosi prijava, a protiv obojice stegovna odgovornost i bit će udaljeni s dužnosti.

Stjepan Majnović ispitan je u nedjelju poslije podne u svojstvu osumnjičenika u prisustvu branitelja i državnog odvjetnika i priznao je djelo, rekao je Puž.

´Znam da ste šokirani, kao i svi mi´, rekao je Puž. Rekavši kako je policija sve raspoložive informacije davala novinarima, Puž je kazao da je zadovoljan suradnjom s medijima.

On je zahvalio svim policijskih upravama okolnih županija koje su pomogle u istrazi, a i građanima koji su svojim dojavama pripomogli u rasvjetljavanju ovog slučaja.

Pročitajte više