Koprivničko-križevačka policija pronašla ubojicu 48-godišnje žene

KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKA Policijska uprava izvijestila je danas da je pronađen muškarac koji je prije šest dana ubio 48-godišnju Janicu Horvat u potkalničkome selu Barlobaševcu.

Ona je pronađena mrtva u svojoj obiteljskoj kući, a obdukcijom je utvrđeno da je ubijena prije šest dana. Policija je utvrdila da je u noći od 9. na 10. travnja u njezinu kuću došao 48-godišnji muškarac s križevačkog područja, te da su se posvađali. U fizičkom obračunu žena je udarila glavom u zid, a muškarac je priveden istražnome sucu Županijskog suda u Koprivnici, kojemu je priznao ubojstvo.

Policija je izvijestila da je kasno sinoć, oko 23,30 sati, na sporednoj cesti u Velikoj Mučni u automobilu zagrebačkih oznaka pronađen mrtav 31-godišnji Samir Ahmić iz tog mjesta. Uzrok smrti nije se mogao utvrditi pa je istražni sudac Županijskoga suda iz Koprivnice za sutra odredio obdukciju.

Koprivničko-križevačka Policijska uprava izvijestila je i o dvama napadima na policajce.

Prvi se dogodio jučer oko podneva, kada su 24-godišnjak i 29-godišnjak u ugostiteljskom objektu "Marina" u Križevcima napali policajce koji su pozvani jer su razbijali inventar. Jedan izgrednik uspio je policajcu oduzeti pištolj i zaprijetio mu ubojstvom. Ophodnja ih je ipak svladala i privela u policijsku postaju u Križevcima, gdje su mladići uništili prostoriju za zadržavanje. Protiv njih su podnesene prijave i privedeni su istražnome sucu Županijskog suda u Koprivnici, koji im je odredio 48-satni pritvor u bjelovarskom zatvoru.

Drugi se napad dogodio rano jutros, kada je oko 1,30 sati policijska ophodnja zbog prometnog prekršaja u Križevcima zaustavila 20-godišnjeg vozača. On je odbio dati dokumente i jednom je policajcu oduzeo palicu. Priveden je u križevačku policijsku postaju, u koju su nakon toga nepozvani stigli njegov otac i brat. Oni su najprije vrijeđali policajce, a zatim su ih dvojica braće fizički napali. Policajci su bili prisiljeni uporabiti silu i nasilnike vezati lisičinama, priopćila je danas koprivničko-križevačka Policijska uprava.

Pročitajte više