Korčula: Pušten u rad helidrom

MINISTAR javnih radova, obnove i graditeljstva Radimir Čačić otvorio je danas na Korčuli helidrom za sanitetske helikoptere za spašavanje i zaštitu ljudi i imovine te za ostale vrste zračnog prometa od posebne važnosti i u izvanrednim okolnostima.

Po njegovim riječima helikopterskim prijevozom unesrećeni će biti s otoka Korčule prevezeni u prosjeku za 30 minuta do najbliže bolnice. Ministarstvo javnih radova, obnove i graditeljstva uložilo je u helidrom 822.007 kuna, a to je jedan od 14 otočnih helidroma u koje ulaže to ministarstvo.

Osim interventne namjene za korčulanski Dom zdravlja helidrom će u budućnosti imati i komercijalno značenje, istaknuo je ministar.

Ravnatelj korčulanskog Doma zdravlja dr. Josip Podbevšek je podsjetio da su se bolesnici do sada trajektom i automobilom do najbliže bolnice od oko 200 kilometara ili do najbliže klinike u Splitu prevozili i do pet sati.

Nakon svečanosti korčulanski gradonačelnik Mirko Duhović i načelnici otočnih općina razgovarali su s ministrom Čačićem o prioritetnim potrebama u razvoju otoka.

Ministar je sa suradnicima u Lumbardi nazočio puštanju u rad vodospreme s 500 prostornih metara u koju su Hrvatske vode i Ministarstvo uložile devet milijuna kuna. Zatim su posjetili Čaru i Velu Luku.

Pročitajte više