Kos: Sunčani Hvar sličan ulasku stranih ulagača u Sloveniju

PROBLEM oko ulaska Termi Čatež u hotelijersko poduzeće Sunčani Hvar nije u zastoju zbog pitanja Ljubljanske banke nego pitanja od ´nacionalnog interesa´ koje se prilikom ulaska stranih investitora u ključne privredne grane postavljalo i u Sloveniji, izjavila je potpredsjednica slovenske Gospodarske komore Marta Kos.

Pitanje Ljubljanske banke postavljalo se kao zapreka u investiranju u Hrvatsku ranije, a sada u pitanju Sunčanog Hvara to nije slučaj nego je riječ o zahtjevima da se zaštiti tzv. nacionalni interes, ocijenila je Marta Kos u razgovoru za komercijalnu slovensku tv-postaju POP-TV.

Prema njezinim riječima čak 40 posto slovenskih investicija u inozemstvu otpada na ulaganja u Hrvatsku, dok je od svježih hrvatskih investicija u Sloveniji prisutna samo tvornica kartona iz Belišća koja je preuzela slovenski Valkarton.

Slovenci su u Hrvatskoj cijenjeni kao dobri investitori i poslodavci, ocijenila je Marta Kos, koja je u Gospodarskoj komori Slovenije zadužena za investicije na području bivše Jugoslavije.

Pročitajte više