Mesić: Ako postoje novi elementi vlada bi trebala preispitati odluku o prodaji "Sunčanog Hvara"

Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić smatra da bi Vlada trebala preispitati svoju odluku o prodaji Sunčanog Hvara ako su se pojavili novi elementi i nove činjenice, kako to neki tvrde.

Ako postoje novi elementi i činjenice, svakako je bolje preispitati odluku, rekao je predsjednik Mesić u emisiji Hrvatskog radija.

Ako nije bilo dovoljno opreznosti, ili ako činjenice nisu bile dostupne onima koji su odlučivali, jasno da ih to ispričava i te činjenice treba razmotriti i nakon toga donijeti odluku, rekao je Mesić.

Na pitanje smatra li da je HSS postupio ultimativno, zahtijevajući od Vlade da se odluka o prodaji poništi, i nije li to dio politike vezane za izbornu kampanju, Mesić je rekao da bi trebalo isključiti uplitanje stranaka u rad Vlade.

Ako se netko (stranka koja je zastupljena u Vladi) ne slaže s njenim programom, odnosno misli da radi posao koji nije u skladu s dogovorenom politikom to treba riješiti u samoj Vladi, a ako se to ne može, izlazi iz nje, ustvrdio je Mesić.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Protiv sam toga da se pojedina pitanja rješavaju na nenadležnim mjestima, rekao je, opetujući da otvorena pitanja moraju rješavati institucije koje su za to nadležene (u ovom slučaju Vlada, a ne koordinacija vladajuće koalicije).

Na strahovanje slušatelja kako će se, ukoliko se Sunčani Hvar proda Termama Čatež, u hvarskim hotelima prodavati samo slovenski proizvodi, Mesić je rekao da ne bi bilo dobro da se prodaje roba iz samo jedne države, bilo koje, te da i ta pitanja treba precizirati u ugovoru o prodaji.

Upitan kakvo je stanje u Hrvatskom ratnom zrakoplovstvu, s obzirom na napise o nezadovoljstvu pilota zbog materijalnih primanja, Mesić je odgovorio da hrvatski građani mogu biti mirni jer funkcioniraju svi segmenti obrane.

Izrazio je nadu da će se uspješno okončati štrajk liječnika, te poručio da obje strane u sporu moraju uzeti u obzir (gospodarsko) stanje u kojem se Hrvatska nalazi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara