Račan: Ovog tjedna pred Vladom prijedlog ugovora o prodaji "Sunčanog Hvara"

PREMIJER Ivica Račan izjavio je danas da će prijedlog ugovora o prodaji Sunčanog Hvara slovenskim Termama Čatež ovoga tjedna stići pred Vladu koja će odlučiti hoće li ga prihvatiti ili ne.

Račan je to novinarima izjavio u Banskim dvorima pred odlazak u Bruxelles.

Za Vladu je stvar jasna - tražili smo da se u procesu pregovaranja oko sastavljanja ugovora rasčiste sve eventualno sporne stvari. Sve će opet doći na Vladu koja će tada odlučiti da ili ne, rekao je premijer poručujući da ne treba dizati političku temperaturu oko toga (vladine odluke o prodaji Sunčanog Hvara Termama Čatež).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Upitan što je s dokumentima za koje javnost (po tvrdnjama iz HSS-a) još ne zna, Račan je samo odgovorio - ´strpimo se da vidimo prijedlog ugovora, ovaj tjedan stiže na Vladu´.

Hrvatska Vlada u četvrtak je donijela odluku da se većinski dio Sunčanog Hvara proda slovenskim Termama Čatež. Tom je prilikom donijela i nekoliko zaključaka među kojima i onaj da prijedlog ugovora, koji će sastaviti Hrvatski fond za privatizaciju mora doći na Vladu koja će o njemu dati konačnu ocjenu.

U Banskim dvorima se doznaje da su se članovi vladinog Užeg kabineta jutros detaljno upoznali s novim elementima u slučaju Sunčani Hvar i da nikakvi zaključci nisu donijeti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara