Kosor nakon sastanka s predsjednikom i oporbom: Pa nema zaključaka, ovo je sjednica!



"NEMA ZAKLJUČAKA, pa ovo je sjednica Nacionalnog odbora za praćenje pregovora s EU-om", rekla je premijerka Jadranka Kosor nakon sastanka na kojem su bili nazočni predsjednik RH Ivo Josipović, šef SDP-a Zoran Milanović, Vesna Pusić iz HNS-a, Luka Bebić predsjednik Sabora te niz ministara iz Kosoričine vlade kao i glavni pregovarač Vladimir Drobnjak.

Vjetar u leđa

Kako je rekla najviše je bilo riječi o zatvaranju poglavlja 23. u pretpristupnom procesu priključenja Hrvatske Europskoj uniji ali o nastojanju u neposrednom kontaktu s nekim članicama EU da se ojača Hrvatska pregovaračka pozicija.


"Mnogi su ocijenili kako je jučerašnji posjet predsjednika Europske komisije Jose Manuela Barrosoa zapravo bio vjetar u leđa našim nastojanjima da što prije završimo pregovore", naglasila je Kosor nakon sastanka najavljujući nove dokumente koji će ojačati poziciju Hrvatske u zatvaranju Poglavlja 23.

Milanović o izborima

Kosor je odbila odgovoriti na pitanje jesu li se izgladili nesporazumi s oporbom tek kazavši kako je svim isti strateški cilj a to je ulazak u Europsku uniju.

"Napravili smo puno do sada i imali smo težak posao. Posljednji metri su najteži", rekla je Kosor koja nije htjela posebno ni komentirati činjenicu da Barroso nije htio reći datum okončanja hrvatskih pregovora. 

Josipović u ništa

"Hrvatskoj treba reda i reda ćemo uvesti", rekao je Milanović nakon sastanka vrlo kratko dodavši kako je dobro razgovarati o ulasku Hrvatske u EU ali da se u isto vrijeme na Markovom trgu kroje izborne jedinice i krši Ustav. 

Predsjednik Josipović bio je još i kraći od Milanovića te  nije htio davati izjave o sastanku. 

Pročitajte više