Kosovo: Jordanski policajci oslobođeni, motiv ubojstva nepoznat

ISTRAGA o incidentu u kojemu su 17. travnja u međusobnom okršaju u zatvoru u Mitrovici poginula dva američka i jedan jordanski policajac, završena je u srijedu oslobađanjem od optužnice četvorice jordanskih policajaca, koji su bili optuženi za suradnju u ubojstvu američkih policajaca.

Istraga nije potvrdila što je bio motiv svađe, izjavio je na konferenciji za novinstvo u Prištini glasnogovornik UNMIK-a za pitanje policije i pravosuđa Neeraj Singh.

"Dokazi kojima raspolažemo nisu dovoljni kako bi zaključili koji je bio motiv tragičnog incidenta u zatvoru u Mitrovici. Istraga je završena, četvorica jordanskih policajaca su oslobođena i ovaj slučaj je završen", rekao je glasnogovornik Singh, dodajući da nema informacije hoće li se oslobođeni jordanski policajci vratiti na posao.

Prema prvim informacijama objavljenim nakon incidenta, do njega je navodno došlo kada je između američkih i jordanskih pripadnika međunarodne policije izbila svađa zbog različitih stajališta o iračkoj krizi, nakon čega je jordanski policajac zapucao ubivši svoje kolege i ranivši njih još 11, nakon čega je i sam ubijen.

UNMIK-a je u srijedu također objavio kako se obnova zapaljenih i razorenih srpskih domova odvija po planu i kako ne treba očekivati produljenje roka za njihovo osposobljavanje.

Gotovo osamsto pretežito srpskih kuća, razorenih i zapaljenih tijekom ožujskih nemira na Kosovu, treba obnoviti do kraja ove godine.

Pročitajte više