Kosovska strana nije još donijela konačnu odluku o razgovoru s Beogradom

Sastanak civilnog upravitelja UNa na Kosovu Harrija Holkerija s najvišim predstavnicima kosovskih institucija i političkih stranaka, završen je oko ponoći, ali bez konačne odluke o predstojećem najavljenom razgovoru sa službenim Beogradom. L

Središnja tema razgovora bio je predstojeći razgovor između Prištine i Beograda koji će se održati 14. listopada u Beču, a bio je posljednji pokušaj za osiguranjem suglasnosti kosovske strane da potvrdi svoje sudjelovanje na tom skupu.

Konačna odluka o sudjelovanju kosovske strane na skupu trebala bi se donijeti do kraja ovoga tjedna.

Kosovskoj strani ponuđeno je da se, u zamjenu za odlazak kosovskog izaslanstva u Beč, kosovska vlada kompletira sa još dva nova ministarstva, onima za energetiku, te ministarstvo za međunarodnu suradnju.

Premijer kosovske vlade Bajram Rexhepi, nakon ove ponude međunarodne zajednice za osnivanjem dva nova ministarstva, koja su dosad bila u oblasti UNMIK-a, ponovio je svoje stajalište da za odlazak izaslanstva u Beč očekuje podršku i odluku kosovskog parlamenta koji sastaje danas i u s vezi predstojećeg razgovora s Beogradom.



(Hina) bb nz

Pročitajte više