Kotromanović: Nisam pregovarao s Petrovom, ali to ne znači i da neću

Foto: FAH

ANTE KOTROMANOVIĆ, ministar obrane i nositelj koalicijske liste "Hrvatska raste" u X. izbornoj jedinici, u petak je izjavio kako bi bila dobrodošla postizborna koalicija s Mostom nezavisnih lista, ali da o takvoj mogućnosti nije pregovarao s čelnikom Mosta Božom Petrovom što, istaknuo je, ne znači da neće pregovarati.

"Svi ljudi koji imaju Hrvatsku u srcu, a Most je sigurno ima, dobrodošli su u budućoj koaliciji,“ izjavio je Kotromanović  novinarima u Trogiru. Niječno je odgovorio na upit je li o eventualnoj koaliciji pregovarao s Petrovom, kako to prenose neki mediji. "Nisam pregovarao, što ne znači da neću",  poručio je.

To što je konferenciju za novinare zadnjeg dana kampanje upriličio u Trogiru, blizu gradilišta mosta koji će spajati kopno s otokom Čiovom, objasnio je time što na trogirskom području graniče IX. i X. izborna jedinica, a gradnja mosta, koju je pokrenula aktualna vlada, "dokaz je da Hrvatska raste". "Mostovi spajaju, a mi šaljemo poruku da su svi mostovi u Hrvatskoj dobrodošli i nemamo ništa protiv mostova“, istaknuo je Kotromanović.

Novinare je zanimalo znači li takav stav političku dobrodošlicu suradnji koalicije "Hrvatska raste " i Mosta. "Mi u našoj kampanji nismo prozivali i napadali nikoga, vidjeli ste kako se HDZ obrušio na Most i na te ljude koji su kandidati u izbornim jedinicama. Mi mislimo da je to legitimno i da se svatko ima pravo baviti politikom, za razliku od druge strane koja bi najradije uvela monolitni sustav, monolitnu partiju u kojoj ne bi bilo izbora niti demokracije,“ odgovorio je Kotromanović. Usprotivio se podjelama na "manje i veće domoljube, manje i veće katolike".

Pročitajte više