Kraš postao većinski vlasnik Karoline Osijek

PREDSJEDNIK Uprave Kraša d.d. Nadan Vidošević danas je u Osijeku potpisao ugovor kojim je Kraš, od prodavatelja Lorenz Bahlsen Snack World GmbH iz Klagenfurta kupio 99,57 posto udjela u temeljnom kapitalu Karoline, tvornice keksa, vafla i slanica, d.o.o. iz Osijeka, priopćeno je danas iz Kraša.

Pored predsjednika Uprave Kraša Nadana Vidoševića i prokuristice Marice Vidaković, potpisivanju ugovara su nazočili i članovi Uprave Tomislav Jović, Darko Radišić i Tomislav Ljutić, direktor Službe financija Kraša Damir Bulić, te zamjenica predsjednika Nadzornog odbora Jadranka Ivčić.

Lorenz Bahlsen Snack World GmbH predstavljali su vlasnik Leoreny Bahlsen, predsjednik Uprave Karoline, Werner Gritsch i član Uprave Lorenz, Christian Blatnig. Potpisanim ugovorom između Kraša i Lorenz Bahlsena utvrđeno je da će se sljedeće dvije godine Lorenz Bahlsenov slani program i dalje proizvoditi na istoj lokaciji u Osijeku.

"Premda ponovno mijenjanje vlasnika donosi neizvjesnost za djelatnike Karoline, ističem da je partnerstvo s Krašem najbolje što im se moglo dogoditi. Ono jamči sigurnost i stabilan razvoj tvrtke, te njezin opstanak na tržištu keksa i vafla, istaknuo je Leoreny Bahlsen, vlasnik Lorenz Bahlsena.

U ime Grada Osijeka gostima se obratio predsjednik Gradskog vijeća grada Osijeka Gordan Matković, dok je Osječko-baranjsku županiju predstavljao Zlatko Maksimović, predsjednik Županijske skupštine Osječko-baranjske županije.

Novčanu donaciju za nabavku prijeko potrebnih dječjih krevetića Odjelu pedijatrije KBC Osijek zamjeniku ravnatelja Kliničkog bolničkog centra u Osijeku dr. Tončiju Miševiću uručila je prokuratorica Kraša Marica Vidaković.

Pročitajte više